Keymetrics

Nu finns reklamfinansierade filmer på Youtube

Youtube tänker göra tv genom att erbjuda reklamfinansierade filmer på sin plattform helt gratis. Vi snackar nu gamla godingar som Rocky och Legally Blonde. Totalt är det 100 filmer som finns att titta på.

Genom att erbjuda reklamfinansierade filmer kan Youtube på allvar börja konkurrera med Netflix. Samtidigt kan tuben ge rättighetsinnehavaren del av reklamintäkterna och samtidigt säga att de kan konkurrera med linjär-tv. Youtube tänker även erbjuda varumärken att sponsra hela serier och filmer och även ’äga’ exklusiva visningar.

Som vanligt (börjar kännas tjatigt nu) erbjuder Youtube först filmerna på den amerikanska marknaden (testa en VPN). Vi andra får hålla andan tills att vi också kan sjunka ned i TV-soffan med Google Chromecast och titta på Terminator.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Analytics Day 2020: Svenska experter delar med sig av sina erfarenheter inom analys och data