Keymetrics
Foto: Shutterstock

Klas, Jimmie och Vilhelm säljer sitt Varbergbolag till USA

Svenska Yellow Brand Protection, som hittar piratkopior på nätet, säljs till amerikanska Corsearch för en okänd summa pengar.

Yellow Brand Protection grundades 2014 och har utvecklat en mjukvara som konstant skannar nätet efter misstänkta annonser för piratkopierade varor. Bakom bolaget finner vi Klas Karlsson, Vilhelm Schottenius och Jimmie Antonsson.

Systemet söker efter piratkopior av produkter på nätet och här, inte förvånande, är Kina en enorm marknad för bolaget. När systemet hittat en kopia så hanteras det av bolagets personal och det skickas information till plattformen där varan ligger.

Yellow Brand Protection har 43 anställda, omsatte 50 miljoner kronor och haft en tillväxt om 70 procent.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Karl Hahtovirta ny kommersiell chef på Aftonbladet