Hjälp oss att fortsätta driva Sveriges bästa nyhetsplats för digitala marknadsförare. Donera här

Instagram går till attack mot spammare och auto-följare

Instagram rensar nu upp i sitt träsk genom att ta bort konton som bara existerar för att antingen lämna spam-kommenterar eller per automatik följer konton i hopp om att kontot följer dem tillbaka, för att sedan ta bort kontot igen.

Så är det ju på Instagram att där liksom på Twitter, Facebook och andra plattformar förekommer det troll. Och här får vi ändå ge Insta cred för att de tar tag i problemet nu innan problemet hinner ikapp dem.

Redan har några av de mer populära botarna stängs ned som Instagress och Social Growth. Men några finns kvar som Archie, InstarocketProX och Boostio och som dessutom tar mellan 80-400 kronor per månad för att fuskbygga följare.

Om du håller på med Instagram och någonsin funderat på att ”ta hjälp” från en bot så ska du lägga den tanken i soporna. För som vanligt finns det inga genvägar, inte ens på Instagram.

Här kan du läsa mer.

Mandy Ericson

Digital inspiratör

Mina artiklar baseras på min egna åsikter och reflekterar inte alltid Dagensanalys.se. Jag svarar för mina egna åsikter i mina artiklar.

Digital marknadsföring är något amazing som jag gärna skriver om och nyfiket tar del av. Jag tror på att ha en open mind och inspirera omvärlden. Lämna gärna din kommentar och tyck till i mina artiklar.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>