Hjälp oss att fortsätta driva Sveriges bästa nyhetsplats för digitala marknadsförare. Donera här

4 enkla tips från innovationsexperten

Våga prioritera innovation. Definiera vad ni vill uppnå. Vänta inte för länge, bara sätt igång. Det är några av råden från Sofie Lindblom, vd och grundare av Ideation360.

Sofie Lindblom är key note speaker på det nya eventet Smartare Industri som hålls på Münchenbryggeriet den 29 november – där forskare, företag och organisationer möts för att diskutera innovation och nya affärer.

Sofie Lindblom är innovationsproffs. Hon har bland annat varit global innovationschef på Spotify och styrelseledamot i Business Sweden. Numera är hon vd för Ideation360, en del av företaget Innovation360. År 2016 blev hon utsedd till årets digitala influencer.

Här är 4 av hennes bästa tips:

  1. Definiera varför ni vill innovera – vad vill ni uppnå? Det finns inte ett ”one size fits all-svar”. Vilken typ av innovation vill ni skapa – produkter, tjänster, processer, affärsmodeller? Artikulera ambitionen och matcha den mot förmågan att åstadkomma detta
  2. Börja direkt, bara sätt igång – med en idé eller ett experiment. Det handlar om att ha en prestigelös inställning till det okända och justera allt eftersom man lär sig.
  3. Dröm stort – det går aldrig att veta i förväg helt säkert vilka innovationer som kommer att fungera. Maximera möjligheter genom att våga drömma i idéfasen. Testa sedan hypoteserna i den verkliga världen genom experiment.
  4. Bygg en kultur som uppmuntrar kreativitet – en förutsättning är rätt ledarskap. Se också till att prioritera och låta innovationsarbetet få resurser.

Mikael Karlsson

Redaktör & Digitalspecialist

Dagensanalys.se

Analys, Digitala Medier och Marknadsföring är tre områden som jag brinner för. Här på Dagensanalys.se kan jag förena dem till insikter som jag publicerar. Tveka inte att dela dina egna insikter med mig genom att skriva till vår redaktion.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>