Hjälp oss att fortsätta driva Sveriges bästa nyhetsplats för digitala marknadsförare. Donera här

Skaparen av World Wide Web vill uppfinna ett helt nytt internet

Tim Berners-Lee har en galen plan – att uppfinna ett helt nytt internet – som ska kunna kontrolleras av användarna, inte av Facebook och Google. Plattformen heter Inrupt och ska ta det bästa från de största och ge användarna kontrollen.

Tim Berners-Lee vill att användarna ska kunna helt och hållet ta tillbaka kontrollen över sin egna data och göra vad de vill med den. På hans nya plattform, som heter Inrupt, ska användarna själva veta när de delar med sig av data, de ska själva kunna bestämma hur de delar med sig och hur data lagras.

Plattformen ska kombinera allt som är bra från Google Drive, Microsoft Outlook, Slack, Spotify, Amazon och WhatsApp – allt i en enda webbläsare, och fungera helt sömlöst med varandra.

Hans mål med Inrupt är ”World domination”.

Här berättar Tim Berners-Lee mer om sitt beslut att satsa allt på Inrupt. 

Här kan du läsa mer om Inrupt.

Mikael Karlsson

Redaktör & Digitalspecialist

Dagensanalys.se

Analys, Digitala Medier och Marknadsföring är tre områden som jag brinner för. Här på Dagensanalys.se kan jag förena dem till insikter som jag publicerar. Tveka inte att dela dina egna insikter med mig genom att skriva till vår redaktion.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>