Keymetrics

Här är sajterna du ska undvika säger Sveriges Annonsörer

Sveriges Annonsörer och Rättighetsalliansen har tagit fram en lista med tio sajter som de anser att annonsörer bör undvika.

År 2015 lanserade Sveriges Annonsörer och Rättighetsalliansen ”svarta listan”, en lista med tio sajter som de anser att annonsörer bör undvika.

”Genom att namnge filmsajterna där seriösa annonsörers varumärke absolut inte bör synas är vårt mål att få annonsörer att aktivt undvika exponering där. Dels skadar det varumärket och dels bidrar man till en kriminell verksamhet, något vi vill göra annonsörer uppmärksamma på,” säger Tobias Eltell, förbundsjurist på Sveriges Annonsörer.

Svarta listan:

1. ffmovies.ru

2. dreamfilmhd.com

3. streamtajm.com

4. dreamfilm.fun

5. Dreamfilm.is

6. swefilmer.eu

7. nyfilmer.tv

8. dreamfilmhd.cc

9. piratebay.org

10. swesub.ws

Den vana surfaren som gillar film ser att listan saknar några av de största tjänsterna och domänerna för nedladdning. Verkar som att Rättighetsalliansen och Sveriges Annonsörer bara googlat lite för att få fram en lista.

Slutsatsen blir att duon egentligen inte hade fokus på själva listan utan istället på fenomenet att svenskar fortsätter ladda ned filmer, spel, program, ljudböcker och annat från sajter samt tjänster som inte har licens att distribuera innehållet. Och att annonsörer ännu inte fattar att deras annonser syns på nätverk där dessa sajter finns med, trots alla skriverier och att nätverken själva blockar dessa. Så både surfarna och annonsörerna är korkade och behöver läxas upp med en lista?

But hey, what do I know – jag är ju inte en lobbyorganisation.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
5 skäl publicister bör se fram emot IAB:s nya ramverk