Hjälp oss att fortsätta driva Sveriges bästa nyhetsplats för digitala marknadsförare. Donera här

Här är en riktigt smart genväg till Google Docs

Google har nyligen släppt en supermart funktion till sin Google Docs som du bara måste känna till.

Eller som vi säger i Finland – Man ska inte arbeta ihjäl sig även om förtjänsten är god. Alla genvägar som är bra tar vi tacksamt emot.

För här har Google tagit fram ett extra bra knep för oss alla. Det är nämligen så att de har registrerat URL:en .new. Så om du sitter och tänker att du ska nu skriva ett Google Doc så behöver du bara öppna Chrome och skriva doc.new så skapas dokumentet direkt i webbläsaren. Självklart måste du redan vara inloggad till Google.

Du kan använda detta för alla olika Google Docs som doc.new, docs.new, sheet.new, sheets.new, spreadsheet.new, site.new, sites.new, website.new, slide.new, slides.new, deck.new, presentation.new, form.new eller forms.new. Men skriv inte www. framför.

Du behöver inte ens gå in i Google Docs.

Hoppas mitt tips förgyller din arbetsvecka. Jag själv myser framför brasan med min laptop.

Timo Koskinen

Dagensanalys

Mina artiklar baseras på min egna åsikter och reflekterar inte alltid Dagensanalys.se. Jag svarar för mina egna åsikter i mina artiklar.

Jag gillar media, analys och att tycka om det som är rätt och fel. Det är viktigt att man vill tycka om saker, tycker jag. Maila gärna mig om du vill bolla tankar och idéer.

Jag har jobbat länge inom media som både köpare och säljare. Jag tycker annonser är bra och att adblockers är dåliga. Internet är framtiden och allt analogt kan packa ihop och lägga ned.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>