Hjälp oss att fortsätta driva Sveriges bästa nyhetsplats för digitala marknadsförare. Donera här

Facebook lanserar hårdvaran Portal

Facebook har lanserat en hårdvara som ska konkurrera med Alexa, Google Home och alla andra uppkopplade och smarta enheter.

Produkten heter Portal och är just det – en portal till alla dina kontakter på Facebook. Med Portal kan du ha videosamtal med både nära, kära och jobbet.

Den kommer i två modeller: Portal och Portal Plus. Den förstnämnda har en skärm om 10 tum och den andra 15 tum. Inbyggd högtalare och kamera förstås.

Portal använder i skrivande stund Alexa från Amazon för att vara smart. När du kopplar upp dig kan du ha samtal med 7 personer samtidigt och även inkludera de som inte lyxat till sin tillvaro genom att ansluta dem via Messenger.

Portal är en förlängning av hur det är att jobba i bolaget. Anställda på Facebook jobbar mycket på distans. Facebooks hela filosofi är att du kan jobba där du gör mest nytta. Och då krävs det att du kan samtala med kollegor som befinner sig runt om i världen på ett enkelt sätt.

Mikael Karlsson

Redaktör & Digitalspecialist

Dagensanalys.se

Analys, Digitala Medier och Marknadsföring är tre områden som jag brinner för. Här på Dagensanalys.se kan jag förena dem till insikter som jag publicerar. Tveka inte att dela dina egna insikter med mig genom att skriva till vår redaktion.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>