Hjälp oss att fortsätta driva Sveriges bästa nyhetsplats för digitala marknadsförare. Donera här

Varumärket Lego har bäst rykte i Europa enligt RepTrak Report

Lego toppar rankingen om vilka varumärken som har bäst rykte inom EU. Tvåan lär nog förvåna dig och vi ser ingen svensk på topp tio.

Här är rankingen:

1. Lego
2. Bosch
3. Rolex
4. Sony
5. Samsung
6. Canon
7. Michelin
8. Walt Disney Company
9. Adidas
10. Amazon

Varken IKEA, Spotify, Klarna eller Zalando finns på listan.  Känns som att bara de som betalat fått vara med, men vi kan ha fel på den punkten.

Rankingen har tagits fram av en organisation som heter Reputation Institute som samlat in åsikter från 87.000 konsumenter i Tyskland, Frankrike, Spanien, Italien och England. För att ladda hem hela rapporten måste du registrera dig.

En av förlorarna i studien var faktiskt Apple, som tappat en massa placeringar efter det ryktats om att de har dåligt etiskt beteende och transparens.

Här berättar Lego om sin syn på rykte, förtroende och etik:

Mikael Karlsson

Redaktör & Digitalspecialist

Dagensanalys.se

Analys, Digitala Medier och Marknadsföring är tre områden som jag brinner för. Här på Dagensanalys.se kan jag förena dem till insikter som jag publicerar. Tveka inte att dela dina egna insikter med mig genom att skriva till vår redaktion.

Läs mer om

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>