Keymetrics

Salesforce lanserar Quip Slides

Idag lanserar Salesforce Quip Slides.  Förutom det integreras Salesforce med tredjepartstjänster som Dropbox och Box.

Salesforce vill inte bara vara det centrala systemet för all CRM i ett företag utan även ha en roll i vad som händer utanför CRM-systemets väggar. Köpet av Quip gjorde Salesforce redan 2016 och har alltså jobbat på att få ut den tjänsten i snart i ett och ett halvt år. Vad som lanseras är alltså en konkurrent till Microsoft Office och Google Drive.

”Idag förväntar sig kunderna att deras samarbetsverktyg är helt uppkopplad mot företaget, alltid tillgängligt och mobilanpassat för att alltid kunna delta i beslut och diskussioner. Samtidigt saknas ofta realtidsuppdateringars från kalkylark och rapporter. Medan många samarbetsverktyg har stagnerat i sin utveckling, vilket begränsar arbetsgruppernas möjligheter till samarbete, eller tvingar dem att använda flera tjänster, innebär Quip Slides ett komplett och modernt samarbetsverktyg,” skriver Salesforce.

Bland funktionerna hittar vi

– Realtidssamarbete genom chatt- och kommentarsfunktioner.
– Kartläggning genom interaktiva grafer och realtidsdata från såväl Salesforce som kalkylark.
– Interaktiv feedback genom frågeformulär och omröstningar samt analysfunktioner över hur de anställda använder verktyget.

Utöver det kommer även tredjepartstillägg via Live Apps att finnas tillgängliga. Först ut är Box och Dropbox för snabb och enkel redigering av filer som sparats på de tjänsterna.

”Quip Slides kommer att förändra företagskommunikationen och samarbetsmöjligheterna,” säger Kevin Gibbs, vd och medgrundare på Quip. ”Quip inspirerar till nytt arbestsätt där dokument, kalkylark och nu även presentationer och chatt med realtidsdata och AI gör att våra kunder kan jobba snabbare och mer produktivt.”

Quip Slides finns tillgängligt från och med idag med både Business och Enterprise-licenser. Integrationen mot Box och Dropbox finns tillgängligt idag via AppExchange. Aktiverat från start är även Engagement insights, medan stöd för Einstein AI och fullt inbyggt stöd för Salesforce Sales Cloud och Service Cloud kommer att läggas till i början av 2019.

På Dreamforce i San Francisco (25-28 september) kommer en djupare genomgång av alla nya funktioner att demonstreras och redan idag finns kursmaterial för att komma igång med Quip på Salesforces utbildningsplattform Trailhead. På plats har vi vår egna reporter Mattias Strandberg som kommer att dokumentera hela eventet.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Facebooks Ads Manager visar status när det strular