Hjälp oss att fortsätta driva Sveriges bästa nyhetsplats för digitala marknadsförare. Donera här

Rekordökning av smarta högtalare i USA

Nästan hälften av alla hushåll i USA kommer att ha en smart högtalare innan 2019, enligt en marknadsundersökning av Adobe Analytics.

Adobe uppger att högtalarna används allt mer i hemmen och att 71 procent av hushållen pratar med dem dagligen.

Förra året i december fanns det minst en smart högtalare i 28 procent av hushållen och nu ligger siffran redan på hela 32 procent. Detta trots att kartläggningen genomfördes innan julhandeln, då man säljer flest smarta högtalare, enligt The Verge.

Så här använder hushållen sina AI-högtalare, enligt Adobe:

Lyssnar på musik— 70%.
Väder — 64%.
Ställer roliga frågor— 53%.
Sök — 47%.
Nyheter— 46%.
Larm/påminnelser — 46%.
Vanlig research — 35%.
Frågar efter vägen — 34%.

Ringer samtal — 36%.
Smarta hem  — 31%.
Shopping — 30%.
Beställer mat — 17%.
Sök efter hotel/flyg — 16%.

Josefin Svedberg

Jag heter Josefin Svedberg och är frilansskribent och fotograf sedan 2010. Mitt fokus har varit inom marknadsföring och content creation för tidskrifter, hemsidor, resorts, nyhetstidningar och företag. Med min tekniska utbildning har jag hjälpt mina kunder att skapa attraktivt innehåll till deras olika kanaler både digitalt och analogt. Det är viktigt för mig att ha extensiv kunskap i området jag skriver om för att tillföra en extra dimension till mina texter och jag har utvecklat en finkänslighet för att förmedla kundens nyans. Mina kunder går att hitta på alla kontinenter förutom på Antarktis.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>