Hjälp oss att fortsätta driva Sveriges bästa nyhetsplats för digitala marknadsförare. Donera här

Pinterest lanserar Shop the Look Pins till alla företagare

Nu kan alla företag tagga sina produkter på Pinterest med Shop the Look Pins. Pinterest har över 250 miljoner månatliga användare.

Nu kan vem som helst börja tagga upp sina produkter inom ”fashion and home decor Pins”.

Taggar dyker upp som små vita prickar. När en användare klickar på pricken får de se mer information om var de kan köpa, hur mycket det kostar och om det finns i lager.

Enligt Pinterest har 67 procent av sina 250 miljoner månatliga användare upptäckt nya varumärken och produkter hos ett företagskonto. 93 procent av användarna säger att de använder plattformen för att planera inköp. Med Shop the Look Pins kan företag direkt driva till konvertering.

Enligt Pinterest kan en taggad produkt eller tjänst driva konvertering i 120 dagar, jämfört med andra sociala medier som har kortare livslängd.

Värt att testa? Absolut!

Mikael Karlsson

Redaktör & Digitalspecialist

Dagensanalys.se

Analys, Digitala Medier och Marknadsföring är tre områden som jag brinner för. Här på Dagensanalys.se kan jag förena dem till insikter som jag publicerar. Tveka inte att dela dina egna insikter med mig genom att skriva till vår redaktion.

Läs mer om

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>