Hjälp oss att fortsätta driva Sveriges bästa nyhetsplats för digitala marknadsförare. Donera här

Pinterest har 250 miljoner aktiva användare per månad

Kommer du ihåg Pinterest, den där tjänsten där man kollar på bilder? Nej, den är inte som Instagram utan mer typ bilder av andra saker. Svårt att förklara men inte för alla 250 miljoner aktiva användare per månad som bara älskar Pinterest.

“If Pinterest were a country, we’d be the fifth largest in the world!” kommenterar Jon Kaplan från Pinterest .

Pinterest är en webbtjänst eller en social nätverkstjänst där användare kan ladda upp, organisera och dela med sig av sina bilder på digitala anslagstavlor, pinboards. Användarna kan också med hjälp av ett tillägg i webbläsaren spara och dela bilder som de hittar på olika webbplatser på internet.

Över hälften av användarna kommer från USA men ökningen av användare från andra länder börjar ta fart. Senaste tiden har hela 80 procent av nya medlemmar varit från andra länder än USA, där tjänsten började.

Enligt Pinterest är det fler än 1,5 miljoner företag som huserar på Pinterest.

Så, om du inte redan surfat iväg till Pinterest ska du göra det nu för det här kan vara tåget du ska hoppa på.

Mikael Karlsson

Redaktör & Digitalspecialist

Dagensanalys.se

Analys, Digitala Medier och Marknadsföring är tre områden som jag brinner för. Här på Dagensanalys.se kan jag förena dem till insikter som jag publicerar. Tveka inte att dela dina egna insikter med mig genom att skriva till vår redaktion.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>