Hjälp oss att fortsätta driva Sveriges bästa nyhetsplats för digitala marknadsförare. Donera här

P3 Nyheter släpper en bot på Facebook Messenger

P3 Nyheter släpper i dag en nyhetsbot för Facebook Messenger där användare kommer att få breaking news och personaliserade nyheter bland sina privata meddelanden.

Nyheter om regeringsbildning, aborträtt och avokadoskördar blandas utifrån användarens egna intressen till ett kurerat flöde.

”Att nå unga på Facebook är en utmaning, men 80 procent av 15–24-åringarna använder Messenger-chatten. Det här hoppas vi ska vara ett sätt att nå användarna där med P3 Nyheters innehåll,” säger P3 Nyheters nyhetschef Caroline Lagergren.

Vi på DA trodde att den målgruppen använder Snapchat och Instagram. Men det kan ju vara så att vi har fel. Svårt att veta när det inte finns någon onlinepanel i Sverige som visar på dagligt använde. Att den målgruppen har ett konto är inte sammas sak som att de faktiskt använder tjänsten dagligen.

P3 Nyheters Messenger-bot lanseras idag. Den kommer att uppdateras kontinuerligt utifrån hur publiken vill kommunicera med den. För att hitta boten söker man på ”P3 Nyheter” i Messenger-appen.

Mikael Karlsson

Redaktör & Digitalspecialist

Dagensanalys.se

Analys, Digitala Medier och Marknadsföring är tre områden som jag brinner för. Här på Dagensanalys.se kan jag förena dem till insikter som jag publicerar. Tveka inte att dela dina egna insikter med mig genom att skriva till vår redaktion.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>