Keymetrics

Aftonbladet börjar läsa upp nyheter i smarta högtalare

Tillsammans med poddmjukvaru-företaget Acast presenterar Aftonbladet idag en prototyp för att läsa upp egna nyheterna i en enminutsvariant över Google Home (inte enbart mjukvaruassistenten i Android) och Amazon Echo Alexa enheter, skriver MKSE.

“Aftonbladet Daily” voice-rapportering ska finnas redo att aktiveras som en ny voice “Skill” lagom till att de smarta högtalarna officiellt släpps på den svenska marknaden.

Andra svenska företag som lade ut piloter då Google Assistent lanserades för det svenska språket var Sveriges Radio, ICA SAS, SJ och H&M Home. De har däremot ännu inte tagit sin prototypande hela vägen som en “Alexa Skill” eller “Google Home Actions”, skriver MKSE

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
8 minuters inblick i den digitala framtiden med 12 trendspanare