Hjälp oss att fortsätta driva Sveriges bästa nyhetsplats för digitala marknadsförare. Donera här

Nu är Youtube på andra plats – Rörlig bild tar tiden från sociala medier

Inte undra på att Facebook spenderar enorma summor på att bygga upp sin videoaffär. Det visar sig nämligen att Youtube är snart större än Facebook på nätet.

Facebook har länge varit USAs näst med besökta webbplats. Google är störst och är det ohotad. Men på tredje plats, i USA, har Youtube lurat och ökat i popularitet. Inom kort förväntas Youtube faktiskt gå om Facebook, så hett är det nämligen med video. Även i Sverige är det samma trend.

Bakom siffrorna hittar vi analysfirman Similarweb, som varit med ett tag nu och rapporterat hur det går på webben. De har till och med en lista över största sajterna i Sverige. Men för din egen skull ska du inte citera ifrån den eftersom siffrorna är crazy.

Om du vill dyka ned i fler siffror och information så hittar du det här.

Mikael Karlsson

Redaktör & Digitalspecialist

Dagensanalys.se

Analys, Digitala Medier och Marknadsföring är tre områden som jag brinner för. Här på Dagensanalys.se kan jag förena dem till insikter som jag publicerar. Tveka inte att dela dina egna insikter med mig genom att skriva till vår redaktion.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>