Hjälp oss att fortsätta driva Sveriges bästa nyhetsplats för digitala marknadsförare. Donera här

Trots deras magiska räckvidd ryker 90 arbetsplatser

Aller Media måste spara pengar trots att mediehuset når över 11 miljoner svenskar varje vecka. Hur kan något mediehus överleva om inte ens Aller kan göra det med sina drömsiffror?

Aller Media har lyckats med det som inte många har – att nå 11 miljoner svenskar varav 84% är kvinnor. Det betyder att Aller Media når fler än både Facebook eller Google i Sverige.

Inte vill jag misstro Aller Medias redovisning av sin räckvidd men något känns fel i magen. Antingen är det gårdagens pytt-i-panna eller så är det redovisningen av deras statistik. Finns det piller mot båda?

Men den magiska räckvidden räcker inte till för att hålla mediehuset flytande. 90 tjänster måste tas bort varav hälften redaktionella i både Stockholm och Malmö.

Media vågar inte granska hur dessa drömsiffror kan leda till en negativ tillväxt, eftersom de själva sitter i samma båt. Vart är vi på väg egentligen? Bara att rulla tärningen, för sanningen är någonstans mellan siffran 1 och siffran 11.

”Först och främst så känner vi förstås med de som har drabbats personligen. Givetvis är det även mycket tråkigt att värdefull kompetens nu lämnar företaget. Men vi har också förståelse för att de snabba förändringarna på vår marknad kräver åtgärder,” kommenterar AnnaClara von Hofsten i Journalisten.

Timo Koskinen

Dagensanalys

Mina artiklar baseras på min egna åsikter och reflekterar inte alltid Dagensanalys.se. Jag svarar för mina egna åsikter i mina artiklar.

Jag gillar media, analys och att tycka om det som är rätt och fel. Det är viktigt att man vill tycka om saker, tycker jag. Maila gärna mig om du vill bolla tankar och idéer.

Jag har jobbat länge inom media som både köpare och säljare. Jag tycker annonser är bra och att adblockers är dåliga. Internet är framtiden och allt analogt kan packa ihop och lägga ned.

Läs mer om

2 Kommentarer

Intressant att Aller Media når över 11 miljoner svenskar varje vecka. Det är fler än vi har invånare totalt i Sverige – barn och gamlingar inräknade. Dessutom ”varje vecka”! Vem publicerar och framförallt vem lyssnar på sådana uppgifter???
Åke Wissing

Svara
Mikael Karlsson

Aller Media både publicerar och lyssnar på dessa siffror. Kanske därför det går lite dåligt.

Svara

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>