Hjälp oss att fortsätta driva Sveriges bästa nyhetsplats för digitala marknadsförare. Donera här

Disney får hjälp av Microsoft för att krossa konkurrenten Netflix

Disney har stora planer om att dominera marknaden för rörlig bild, i världen. Tjänsten som ska finnas i alla våra hem är Movies Anywhere. Till sin hjälp får de nu jätten Microsoft.

Movies Anywhere ska bli din enda källa till att kolla på film och serier, tycker Disney. Microsoft verkar hålla med och har nu valt att hjälpa genom att bistå med både sina konsumenter och teknik.

Movies Anywhere kan numera synkroniseras med hjälp av Microsoft konto. Genom att länka ihop ditt konto på Movies Anywhere och ditt konto hos Microsoft kan du titta på ditt innehåll på flera olika enheter. Du kan även dra in innehåll som du köpt från appen Microsoft Movies & TV (vilket säkert bara några få har gjort i Sverige) och samla allt på ett ställe, samtidigt frigöra på vilken enhet du tittar på innehållet.

Samtidigt kan du titta på allt ditt Disney-innehåll på Microsofts enheter som Xbox.

Jättarna börjar bli oroliga att Netflix och andra som HBO börjar få ett alldeles för långt försprång. Det är dags att kasta ut lassot och dra tillbaka marknaden in i fållan. Ska bli intressant att se om Disney och Microsoft lyckas med bedriften, för Netflix är urstark på sina marknader.

Mikael Karlsson

Redaktör & Digitalspecialist

Dagensanalys.se

Analys, Digitala Medier och Marknadsföring är tre områden som jag brinner för. Här på Dagensanalys.se kan jag förena dem till insikter som jag publicerar. Tveka inte att dela dina egna insikter med mig genom att skriva till vår redaktion.

1 kommentar

Inte bara Microsoft. Apple, Amazon, Google är också anslutna.
Såvitt jag vet är dock inte tjänsten tillgänglig i Sverige.

Svara

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>