Hjälp oss att fortsätta driva Sveriges bästa nyhetsplats för digitala marknadsförare. Donera här

Spotify låter icke-betalande hoppa över annonser

Spotify vill konvertera, behålla och locka användare genom att låta dem obegränsat hoppa över annonser.

Testet som pågår på den Australiensiska marknaden vill se vilka annonser som lyssnarna faktiskt väljer att lyssna på. Med andra ord ett gigantiskt test med miljontals användare. Förutom det vill man nog få användare att bli mer vana vid att lyssna utan större avbrott, och sedan konvertera dem till betalande kunder.

För Spotify likt flera andra onlineföretag handlar det om att konvertera, behålla och locka nya. Tre mätvärden som börsen har noga koll på. Om testet i Australien faller väl ut kommer vi sannolikt att få se modellen rullas ut till resten av världen.

Spotifys test hoppas vi inspirerar andra att göra samma typ av experiment. Det håller inte längre att bara skjuta på med annonser. Moteffekten är alldeles för allvarlig med reklamblockerare och nu också Router-blockerare.

Mikael Karlsson

Redaktör & Digitalspecialist

Dagensanalys.se

Analys, Digitala Medier och Marknadsföring är tre områden som jag brinner för. Här på Dagensanalys.se kan jag förena dem till insikter som jag publicerar. Tveka inte att dela dina egna insikter med mig genom att skriva till vår redaktion.

Läs mer om

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>