Hjälp oss att fortsätta driva Sveriges bästa nyhetsplats för digitala marknadsförare. Donera här

Lyssnar Google på alla våra samtal?

Den här killen ville veta om Google faktiskt lyssnar på våra samtal för att visa relevanta annonser. En debatt som vi läst om i media till och från.  Du kan inte ana hur läskigt resultatet blev i det här testet.

Killen som gör testet heter Mitch och hans klipp om hur Google lyssnar på allt vi säger har visats nära 8 miljoner gånger.

Läs också: Google följer användare på stan trots att de vill vara anonyma och stängt av funktionen

Det börjar med att Mitch går in på olika sidor utan att nämna ämnet som han sedan diskuterar framför sin dator. Han kollar vilka annonser som visas på alla sidor och är noga med att inte nämna ämnet.

Efter att han sett att inga annonser visar ämnet stänger han ned alla öppna fönster.

Under några minuter börjar han diskutera ämnet ”Dog Toys”. Allt från ”Looking for dog toys for my dog” till ”I want to buy affordable dog toys”.

Han öppnar upp sin webbläsare igen och se och häpna visas flera riktade annonser om just ”Dog Toys” på sidorna han besöker.

Mitch säger ”Oh my gooood! Everybody burn your microphones”.

 

 

Mikael Karlsson

Redaktör & Digitalspecialist

Dagensanalys.se

Analys, Digitala Medier och Marknadsföring är tre områden som jag brinner för. Här på Dagensanalys.se kan jag förena dem till insikter som jag publicerar. Tveka inte att dela dina egna insikter med mig genom att skriva till vår redaktion.

Läs mer om

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>