Hjälp oss att fortsätta driva Sveriges bästa nyhetsplats för digitala marknadsförare. Donera här

Google avslöjar vilka videoklipp som senast setts i Sverige

Om du vill ha koll på vilka videoklipp som visats inom en kategori så har Google utvecklat tjänsten för dig.

Google vill att du ska satsa på video och publicera dina klipp på Youtube. För att locka producenter, annonsörer och varumärken har Google utvecklat ett verktyg som de kallar för ”Consumer Barometer”.

Förutom att visa videoklipp inom olika kategorier så kan man även göra körning om vilka plattformar konsumenter använder, enheter, hur ofta de använder internet och mer.

Om du klickar i rutan ”smart viewer filter” så kan du även se om man tittade på kategorin hemma, från jobbet eller annan plats och vilken enhet man använt som dator, mobil eller platta.

Om du sen vill gå vidare och se vilken typ av webbplats som besöktes finns det även val för det under tabellen med vilka kategorier som sågs.

Du hittar Google Consumer Barometer och tillhörande verktyg här.  (i länken är Sverige valt som land)

Mikael Karlsson

Redaktör & Digitalspecialist

Dagensanalys.se

Analys, Digitala Medier och Marknadsföring är tre områden som jag brinner för. Här på Dagensanalys.se kan jag förena dem till insikter som jag publicerar. Tveka inte att dela dina egna insikter med mig genom att skriva till vår redaktion.

1 kommentar

Det vore intressant om den analyserade datan var insamlad senare än 2014/2015. Med tanke på utvecklingstakten här är det knappast troligt att siffrorna är representativa för i år.

Svara

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>