Hjälp oss att fortsätta driva Sveriges bästa nyhetsplats för digitala marknadsförare. Donera här

Nu kan alla börja sälja på Instagram

Instagram testade i juni månad, med några annonsörer, att lägga till en shoppingikon på bilder. Nu kan alla som säljer något välja att också göra det på Instagram.

”We’ve been testing this solution with brands such as Netshoes, which saw a 6.3% lift in conversions and 42% lower conversion cost when using Collection [ads] compared with other ad formats,” skriver Facebook som ju äger Instagram.

Det fungerar så att du skapar en Instagram Collection med en karusell av bilder som gör att användarna kan kolla på fler produkter på en gång. På varje bild eller video som du laddar upp kan du då lägga till en länk till din egna produktsida eller vad du nu vill för att sälja.

Förutom det kan du även utvalda annonsörer lägga till en shoppingikon i Stories så att du även kan använda den vyn för att sälja dina produkter. När en användare klickar på ikonen får du upp information som pris, beskrivning och en länk till dit man kan köpa.

Du kan läsa mer om shopping på Instagram på deras blogg.

Mikael Karlsson

Redaktör & Digitalspecialist

Dagensanalys.se

Analys, Digitala Medier och Marknadsföring är tre områden som jag brinner för. Här på Dagensanalys.se kan jag förena dem till insikter som jag publicerar. Tveka inte att dela dina egna insikter med mig genom att skriva till vår redaktion.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>