Hjälp oss att fortsätta driva Sveriges bästa nyhetsplats för digitala marknadsförare. Donera här

Netflix tappar men vad är alternativet?

Rubriker över hela världen dissar Netflix och lyfter fram tappet på börsen. Man talar om flera miljarder som bolaget förlorat i börsvärde. Men finns det ett annat konsumentvänligare alternativ?

Siffror från andra kvartalet visar att Netflix fått in 5,2 miljoner nya prenumeranter. Vilket är en miljon sämre än vad som förväntades av marknaden – så nu tappar bolaget på börsen. Idag har man tappat 4,9 procent.

Så finns det ett annat alternativ?

Nej, det gör ju inte det. Kanske HBO eller Youtube Tv, men ingen av dessa har utbudet som Netflix. Så idag tappar Netflix sitt börsvärde, ett utmärkt tillfälle att köpa in sig i bolaget till ett lägre pris.

Netflix de senaste åren haft en enorm tillväxt och har för närvarande 130 miljoner prenumeranter världen över. Att framtiden stavas Netflix är det nog ingen som tvekar på längre.

Mikael Karlsson

Redaktör & Digitalspecialist

Dagensanalys.se

Analys, Digitala Medier och Marknadsföring är tre områden som jag brinner för. Här på Dagensanalys.se kan jag förena dem till insikter som jag publicerar. Tveka inte att dela dina egna insikter med mig genom att skriva till vår redaktion.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>