Hjälp oss att fortsätta driva Sveriges bästa nyhetsplats för digitala marknadsförare. Donera här

Snart är det dags att fira internationella emojidagen

Den 17 juli firas internationella emojidagen, ”som är ett erkännande av den inflytelserika och revolutionerande kraft som finns i smileys och emojis”.

Citatet kommer från The Smiley Company.

Det många inte känner till är dess ursprung. Det hela började 1997 när Nicolas Loufrani, son till skaparen av den första smileyn, digitaliserade den första smileyn i en rad olika uttryck. Redan 1999 hade Nicolas Loufrani tagit fram en ordbok med 3645 smileys, som representerade ord i kategorierna: känslor, adjektiv, verb, objekt och djur.

Det var dock inte förrän Apple år 2007 började göra emojis tillgängliga för användare i Japan och 2010 när Unicode skapade ett standardformat för emojis, som de populära symbolerna på allvar slog igenom i vår dagliga kommunikation.

Här är en cool infograf som berättar hela historien:

 

Mikael Karlsson

Redaktör & Digitalspecialist

Dagensanalys.se

Analys, Digitala Medier och Marknadsföring är tre områden som jag brinner för. Här på Dagensanalys.se kan jag förena dem till insikter som jag publicerar. Tveka inte att dela dina egna insikter med mig genom att skriva till vår redaktion.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>