Hjälp oss att fortsätta driva Sveriges bästa nyhetsplats för digitala marknadsförare. Donera här

Inga flera installationer av tillägg från tredjepartssajter

Google Chrome, som är världens mest använda webbläsare, har numera stoppat möjligheten att installera tillägg till webbläsaren från tredje part.

Så om du har tillägg som boostar webbläsarupplevelsen, eller använder tillägg för att stoppa visningar av annonser så kan du inte längre installera dessa från en tredjepartssajt. Alla installationer måste numera gå igenom Web Store.

Big deal? Nja, inte jättestor om du inte har några spöken gömda i dina tillägg. Problemet har varit att sajtbesökare blivit påtvingade tillägg utan att egentligen veta vad de är eller vad de ska användas till. Därför skickar numera Google vidare all trafik till sin Web Store där de kan ha koll på vad som installeras och hur. De kan också ge internetanvändaren små varningar så att de har full koll på vad de faktiskt gör.

Här kan du läsa mer.

Mikael Karlsson

Redaktör & Digitalspecialist

Dagensanalys.se

Analys, Digitala Medier och Marknadsföring är tre områden som jag brinner för. Här på Dagensanalys.se kan jag förena dem till insikter som jag publicerar. Tveka inte att dela dina egna insikter med mig genom att skriva till vår redaktion.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>