Hjälp oss att fortsätta driva Sveriges bästa nyhetsplats för digitala marknadsförare. Donera här

I måndags försvann nätneutraliteten i USA

Från och med den här veckan kan internetleverantörerna i USA helt och håller särbehandla trafiken till och från sina kunder. Låt oss nu hoppas att Sverige inte apar efter.

Netflix kan få svagare bandbred om en internetleverantör önskar göra så och högre bandbredd till en av Netflix konkurrenter, som de samarbetar med.

Läs också: USA slopar nätneutraliteten trots stort motstånd

Trots att neutraliteten nu är borta tror många att det här kommer att bli en kärnfråga under nästkommande val.

Det läskiga för Sverige är att vi ofta dansar efter USAs trudelutter så vi kan även få se nätneutraliteten slopad här i Sverige, om vi inte har koll på våra politiker.

Här kan du läsa allt vi har skrivit om nätneutraliteten.

Timo Koskinen

Dagensanalys

Mina artiklar baseras på min egna åsikter och reflekterar inte alltid Dagensanalys.se. Jag svarar för mina egna åsikter i mina artiklar.

Jag gillar media, analys och att tycka om det som är rätt och fel. Det är viktigt att man vill tycka om saker, tycker jag. Maila gärna mig om du vill bolla tankar och idéer.

Jag har jobbat länge inom media som både köpare och säljare. Jag tycker annonser är bra och att adblockers är dåliga. Internet är framtiden och allt analogt kan packa ihop och lägga ned.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>