Hjälp oss att fortsätta driva Sveriges bästa nyhetsplats för digitala marknadsförare. Donera här

VDn för Snap vill att Facebook ska kopiera deras dataskydd

Det är väl känt att Facebook kopierar gladeligen alla uppfinningar som Snap skapar. Bolaget står bakom den för ungdomarna kända appen Snapchat. Nu vill Evan Spiegel som är grundare och vd för Snap att Facebook ska kopiera deras dataskydd också.

Under en konferens som arrangerades av Recode slängde Evan ut sig kommentaren som fick publiken att reagera. Kommentaren härleder till Cambridge Analytica-skandalen som såg flera miljoner användare blir kartlagda på ett, lått säga omoraliskt sätt.

Här är klippet med Evan:

Han passade även på att kritisera Instagram och att det enda den Facebook-ägda appen inte kan kopiera är ”där tävlar man om varandras uppmärksamhet”, något som han tycker är fundamentalt fel.

Mikael Karlsson

Redaktör & Digitalspecialist

Dagensanalys.se

Analys, Digitala Medier och Marknadsföring är tre områden som jag brinner för. Här på Dagensanalys.se kan jag förena dem till insikter som jag publicerar. Tveka inte att dela dina egna insikter med mig genom att skriva till vår redaktion.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>