Keymetrics

Papua Nya Guinea stänger ned Facebook under en månad

Papua Nya Guinea planerar att stänga ner Facebook under en hel månad som en del av ett experiment för att förhindra systematiskt missbruk.

Kommunikationsminister Sam Basil sade att han vill tillåta landets nationella forskningsinstitut att utföra forskning om missbruk av Facebook.

”Tiden kommer att visa om information samlas in för att identifiera användare som gömmer sig bakom falska konton, användare som laddar upp pornografiska bilder, användare som lägger upp falsk och vilseledande information på Facebook som ska filtreras och tas bort”

”Man gör det för att identifiera riktiga personer med verkliga identiteter använder det sociala nätverket på ett ansvarsfullt sätt”

Papua Nya Guinea skulle inte vara det första landet som förbjuder Facebook om de går vidare med detta. Bland annat har Kina, Iran och Nordkorea genomfört restriktioner i det sociala nätverket med syftet att censurera och stärka regeringens kontroll över landets internetkommunikation.

Det är dock första gången att ett helt land lägger ett förbud med en fast tidsram för forskningens skull.

Landets nedsläckning av det sociala nätverket är en del av att man jobbar med ”Cyber ​​Crime Act” sedan 2016. Datumen för förbudet är ännu inte satta.

Om Facebook anses vara oförenligt med Papua Nya Guineaens brottslagar, kommer regeringen att se på möjligheten att skapa ett helt nytt socialt nätverk som bättre ska hjälpa sina medborgare.

”Vi kan inte tillåta missbruket av Facebook fortsätter i landet,” har Kommunikationsminister Sam Basil sagt.

”Om det behövs kan vi samla våra lokala applikationsutvecklare för att skapa en webbplats som bidrar till att Papua Nya Guineaan också kan kommunicera inom landet och utomlands”.

Den 1 april 2020 släckte vi lampan här på Dagens Analys.

RELATERADE NYHEER
Företagen som använder ”smart data” i sin marknadsföring