Hjälp oss att fortsätta driva Sveriges bästa nyhetsplats för digitala marknadsförare. Donera här

Facebook Stories toppar 150 miljoner dagliga användare – nu kommer annonserna

Efter 14 månader har nu Facebook Stories 150 miljoner dagliga användare. En benchmark som betyder att Facebook nu öppnar upp för annonsering i det formatet.

De första annonserna som släpps loss i Facebook Stories kommer att testas av i USA, Mexiko och Brasilien.

Annonserna blir i 5-15 sekunder långa videoklipp, som användarna kan hoppa över. Än så länge ingen Click-Through eller Call-To-Action men det förväntas Facebook addera inom några månader.

Tanken är att annonsörer kan förlänga sina annonser i Instagram Stories till Facebook Stories. Det kommer att finns enkla exportfunktioner för det så att format och färg passar in på båda kanaler. Kommer även fler mätpunkter för att övertyga annonsörer att Stories är värt att satsa på.

Här kan du läsa om ett case med Burger King som ”sprängde” Instagram Stories med sin kampanj.

 

Här kan du läsa mer om Facebook Stories och en intervju med Zoheb Hajiyani som är Facebook Product Manager.

Mikael Karlsson

Redaktör & Digitalspecialist

Dagensanalys.se

Analys, Digitala Medier och Marknadsföring är tre områden som jag brinner för. Här på Dagensanalys.se kan jag förena dem till insikter som jag publicerar. Tveka inte att dela dina egna insikter med mig genom att skriva till vår redaktion.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>