Hjälp oss att fortsätta driva Sveriges bästa nyhetsplats för digitala marknadsförare. Donera här

Facebook kastar ut en halv miljard fejkade användare

Fejjan har rensat upp bland alla konton under året och hunnit med att kasta ut en halv miljard ’användare’.

Två tredjedelar av dessa konton var skapade av bots som hade ambitioner om att sprida spam eller genomföra andra illasinnade aktiviteter.

En större andel av dessa konton togs bort minuter efter att de registrerats. Men trots det fångar inte Facebooks teknik alla fejkade konton. Det finns med andra ord säkert miljontals fler i omlopp. Enligt Facebook själva är 3-4 procent av alla konton fejk.

Enligt Facebook identiferar man fejkade konton med hjälp av algoritmer, men dessa skyddsalgoritmer gör att busen måste skapa illasinnade algoritmer, alltså ett race som pågår 24/7.

Hoppas man får ordning på allt så vi slipper omringas av spam, skojare och annat otyg på Facebook.

Här kan du läsa mer.

Mikael Karlsson

Redaktör & Digitalspecialist

Dagensanalys.se

Analys, Digitala Medier och Marknadsföring är tre områden som jag brinner för. Här på Dagensanalys.se kan jag förena dem till insikter som jag publicerar. Tveka inte att dela dina egna insikter med mig genom att skriva till vår redaktion.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>