Hjälp oss att fortsätta driva Sveriges bästa nyhetsplats för digitala marknadsförare. Donera här

Apple håller på att utveckla ny, mystisk enhet

Enligt obekräftade uppgifter håller Apple på att utveckla en ny enhet under kodnamnet ”Star”. Det ska ha byggts ett antal prototyper i Apples kinesiska fabrik som skeppats till USA för att testas, dock vet ingen ännu vad det är för typ av enhet, en mobiltelefon, en surfplatta eller något helt annat.

Enheten har enligt rapporten både touchskärm, GPS och kompass och har dessutom plats för SIM-kort och är vattentät. Däremot saknas uppgifter om processor, utformning, skärmstorlek med mera oh det framgår heller inte om den finns ett tangentbord på enheten eller inte.

All denna osäkerhet gör att det är svårt att veta vad för typ av enhet det faktiskt är. Rapporten nämner dessutom att enheten varken kör iOS eller MacOS, utan en kombination av de två. Flera experter spekulerar därför i om det kan röra sig om en ny typ av laptop med kapacitet att vara ständigt uppkopplad likt en mobiltelefon. Många tror dessutom att enheten kan komma att utrustas med Apples egen ARM-processor, den processortyp som vanligtvis bara finns i Apples mobila enheter. De börjar nu bli så kraftfulla att de skulle kunna gå att använda i en dator, vilket innebär att Apple då börjar fasa ut Intel som processorn i sina Mac-datorer.

Det är ännu så länge mycket spekulationer, och innan det finns mer konkret att gå på ska nog informationen tas med en nypa salt. Men det är alltid spännande när en stor och innovativ tillverkare håller på med något nytt.

Skribent - personal och organisationsexpert

Dagensanalys

Mattias är psykolog som brinner för emotionell intelligens och personlig utveckling. Han arbetar till vardags med utveckling av ledare och medarbetare samt att se till att organisationer har rätt person på rätt plats.

2 Kommentarer

Ständigt uppkopplade fickdatorn glunkas det mycket om i år. Både Samsung och Microsoft ryktas ha enheter på gång. Så det är inte otroligt att även Apple är med på tåget.

Svara
Mikael Karlsson

Jag hoppas det är en fusion av en Macbook och en iPad. Tänker att de vill nog ta upp fighten med Microsoft och deras Surface.

Svara

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>