Keymetrics

Andreas Liljeheden blir Sveriges Radios näste korrespondent i Bryssel

Sveriges Radio satsar stort på utrikesjournalistiken med det mest omfattande korrespondentnätet av alla medier i Norden. I sommar flyttar deras nuvarande korrespondent Jan Andersson hem från EUs maktcentrum Bryssel och efterträds av Andreas Liljeheden.

Andreas Liljeheden är sedan tio år tillbaka stationerad i Bryssel där han är verksam som frilansjournalist med fokus på EU-frågor.

Andreas Liljeheden är en vass nyhetsjägare med djupa kunskaper om EU och om europeisk ekonomi. Han har förmåga att rapportera om komplicerade EU-frågor på ett begripligt och engagerande sätt, och jag är väldigt glad över att välkomna honom till Sveriges Radios korrespondentgrupp, säger Ekots utrikeschef Ginna Lindberg.

– EU går just nu igenom historiska förändringar med Brexit, flyktingkris, fördjupat samarbete och kommande EU-val. Det finns väldigt mycket att berätta om och att få möjligheten att göra det för Sveriges Radios stora och breda publik känns fantastiskt, säger Andreas Liljeheden.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att jobba i en stor organisation som har en gedigen EU-rapportering och väldigt duktiga medarbetare. Jag hoppas göra EU-politiken relevant för lyssnarna och förklara stora som små saker på ett intressant sätt.

Andreas har tidigare varit sommarvikarie på Ekot och Ekonomiekot. Han har sedan 2008 varit baserad i Bryssel som frilansare och bland annat haft uppdrag för TV4, Altinget.se och Europaportalen.se.

Andreas Liljeheden tillträder sin nya tjänst i augusti 2018, då han efterträder nuvarande korrespondenten Jan Andersson, som återvänder till Sverige efter fyra år som Sveriges Radios korrespondent i Bryssel.

Den 1 april 2020 släckte vi lampan här på Dagens Analys.

RELATERADE NYHEER
Krister Karjalainen tar över som vd för Sveriges Mediebyråer