Keymetrics

YouTube avslöjar att de tog bort 8.3 miljoner olämpliga videoklipp under tre månader

YouTube säger att det tog bort 8.3 miljoner video som bröt mot deras riktlinjer mellan oktober och december under förra året.

YouTube försöker att ta itu med kritik mot våldsamt och kränkande innehåll på webbplatsen, då de fått klagomål om deras oförmåga att ta itu med extremistiskt innehåll.

YouTube, som är ett dotterbolag till Googles moderbolag, Alphabet, är ett av flera internetföretag som är under press från regeringar och EU om att de måste ta bort videor som är stötande, de har tagit fram en rapport som är ett viktigt första steg i hanteringen av problemet och de vill visa de framsteg de gjort för att få bort brutalt innehåll.

I en bloggpost sa YouTube att det har bort mer än 8 miljoner videoklipp mellan oktober och december 2017.

Majoriteten av dessa 8 miljoner videoklipp var spam eller personer som försöker ladda upp ”innehåll för vuxna” som var en bråkdel av en procent av YouTubes alla visningar under denna tidsperiod

YouTube sa att 6.7 miljoner först flaggades för granskning av maskiner snarare än människor och av dem avlägsnades 76 procent innan de fick en enda visning.

Google säger att de har 10 tusen personer som arbetar med riktlinjer som skall vara klar i slutet av 2018. De kommer till stor del, men inte helt, vara mänskliga granskare som arbetar för YouTube. Det kommer också att inkludera ingenjörer som arbetar med system som spamdetektering, maskininlärning och videohackning.

Den nuvarande processen för borttagning kräver att misstänkt innehåll skall flaggas, innan det kontrolleras om det bryter mot deras riktlinjer innan ett beslut fattas om att tas bort.

Den övervägande delen av videon som tagits ner – mer än 80 procent – flaggades som misstänkt av ett av Googles automatiska system snarare än av en individ.

Dessa system fungerar i stor utsträckning på ett av tre sätt. Det första är en algoritm som tar tidigare olämpligt material och matchar det mot framtida uppladdningar.

Det andra spårar misstänkta mönster för uppladdningar, vilket är särskilt användbart för att upptäcka skräppost.

Det tredje är en uppsättning system som använder företagets maskininlärningsteknik för att identifiera videor som bryter mot deras riktlinjer utifrån hur lika de är tidigare videor. Maskininlärningssystemet som användes för att identifiera extremt innehåll med våld till exempel, baserades på 2 miljoner handgranskade videor.

YouTube säger att automatisk flaggning hjälper företaget att nå målet att ta bort fler videoklipp än tidigare under sin livstid.

Även användare kan markera en video som bryter mot deras riktlinjer. Det finns också en grupp av individer och 150 organisationer som är ”betrodda flaggare” – experter på olika områden att granska innehåll och de får särskilda verktyg för att hitta problematiska videor.

Mänskliga flaggare upptäcker videor som inte detekteras av maskiner: Mer än hälften av rapporterna från människor var antingen skräppost eller sexuellt explicit innehåll.

Digital Media Strategist

E-postadressen publiceras inte.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Onlinejätten som försöker ersätta kakor med digitala identifierare