Keymetrics

Videoannonser stod för hälften av Twitters intäkter under Q1

Twitter har haft en bra tillväxt under de senaste 12 månaderna, en stor del drivs av deras videoannonspaket. Twitter har släppt rapport för Q1 de omsatte 665 miljoner dollar, vilket är en ökning av annonsintäkter med 21 procent jämfört med året innan.

En viktig del av ökningen för annonsintäkterna för Twitter var att hälften av annonsintäkterna kom via videoprodukter, det snabbast växande formatet – vilket återspeglar en bredare industristrend, enligt IAB – med mid-roll-annonser som FirstView, Video Website Cards, och videoappkortformat som driver denna tillväxt. Twitter säger också att delen med självbetjäning av annonser växte, men de har inte redovisat några specifika siffror för dem.

Dagliga aktiva användare (DAU) ökade med 10 procent under kvartalet, men de avslöjade inte det exakta antalet, användare per månad var 336 miljoner i genomsnitt, vilket motsvarade en ökning med 3 procent jämfört med samma kvartal året innan.

Dessutom fick Twitter under första kvartalet in 30 nya partnerskap, många av dessa inom videoannonser var några av de mer framträdande affärerna med Fox Sports, Major League Baseball och MLS.

Twitter reflekterade på nyss lanserade funktioner som sina bokmärken och videoprogrammer och sa att det finns arbete framåt för att säkerställa kvaliteten i konversationerna på webbplatsen. Det kommer vara angeläget att förbättra annonsprodukten med planerade nya mätverktyg, vilket inkluderar att få in tredje part ackreditering.

Jack Dorsey, chef för Twitter, kommenterade resultatet:

”Vi växte med en större publik med mer engagemang som gav ytterligare ett kvartal med tvåsiffriga ökningar jämfört med samma kvartal året innan, tillväxten fortsatte och vårt arbete med att göra det lättare att följa ämnen, sina intressen och händelser på Twitter har även de blivit bättre”

”Vi måste tänka mer sammanhängande på de problem som påverkar vår service, inklusive kvalitet på information och säkerheten i nätverket”

Brian Wieser, senioranalytiker vid Pivotal Research:

”Twitter redovisade Q1 2018-intäkter med en spektakulär omsättningstillväxt som drivs på av internationella samarbeten”

För att fortsätta fortsätta tillväxten måste Twitter fortsätta fokusera på innovation, och lansera nya funktioner som gynnar både marknadsförare och användare.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Guide: Allt du behöver veta om TikTok