Keymetrics

Knarkhandlare dömd med fingeravtryck tagna med foto från WhatsApp

Polisen i South Wales har arresterat en droghandlare med bevis från ett WhatsApp-meddelande med ett fotografi av knarkhandlarens hand där han håller i piller som han säljer, enligt BBC.

Bilden visar bara bara en liten glimt av knarkhandlarens fingeravtryck – som inte var helt användbart när man faktiskt hittade honom – rättsmedicinska tekniker kunde dock använda detta för att bekräfta att den misstänktas identitet matchade personen som poliserna hade gripits.

Enligt Dave Thomas, en företrädare för Syd-Wales polis vetenskapliga stödenhet, de 11 anklagelserna som gjordes baserat på fotot i WhatsApp baserat på fingeravtrycken från fotot var det första gripandet av detta slaget.

Detta visar vilken kvalité kameratekniken i smartphones har kommit fram till under de senaste åren, där till synes oskyldiga bilder nu är tillräckligt detaljerade för att fungera för att rättsmedicin skall kunna identifiera människor.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
LRF Media
17 miljoner kronor i vinst för LRF Medias verksamhet