Keymetrics

Instagram gör det enklare för annonsörer i Stories

Instagram erbjuder nu tjänsten att de anpassar annonsbilder och filmer för helskärm i Stories. Förut krävdes det att annonsörer anpassade dessa själva, men nu kommer anpassningen skötas av plattformen.

Tjänsten tillåter att en enskild bild eller ett videoklipp på under 15 sekunder automatiskt fyller hela skärmen när konsumenter tittar på den. Texten kommer sedan vara synlig under bilden för att enklare dra till uppmärksamhet samt genom pixelteknologi kommer bilden också se naturlig ut.

Förhoppningen med ändringen är att fler annonsörer ska våga använda Stories utan krångel. Om de lyckas med att locka fler företag till att använda tjänsten får vi vänta och se.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Nedräkning till att Facebook kopierar Zoom och Teams