Keymetrics

Förra veckans mest lästa artiklar – på Sveriges största nyhetssajter

Om du undrar vilka artiklar på nätet som är de mest lästa bland svenskarna så har vi nu fått tag på den statistiken. Här är de mest lästa artiklarna på nyhetssajter som Aftonbladet, Expressen, SVD och DN under vecka 15. Vilka artiklar missade du att läsa förra veckan?

Webmie är ett finskt företag som i skymundan utvecklar ett av världens mest avancerade system för onlinemätningar. Webmie mäter beteende i mobila enheter och desktop. Förra veckans mest lästa kommer från deras Sverige-panel. Här kan du läsa mer om Webmie och deras mätningar. Eller besök deras egna sajt för mer info.

Aftonbladet Top 5 Articles
Rutinåtgärden ledde polisen i södra Stockholm till ett jättebeslag.
Instagramprofilerna tog ett privatplan till Las Vegas.
ESKILSTUNA. Tiggarna ska bort från Eskilstunas gator.
Gunvor Martinsson ville köpa mat till en tiggande kvinna utanför en Willys-butik i Stockholm. Men hon stoppades av kassabiträdet, skriver Mitt i Stockholm.
Drygt 100 000 svenska resenärer beräknas drabbas av de nya flygreglerna vid reklamation av försenad flyg, enligt flyghjalp.se. Helena Rahm, 62, och hennes man anmälde sin…
Expressen Top 5 Articles
Svenska turister är strandade i den egyptiska semesterorten Sharm el-Sheikh sedan i fredags. Det senaste budet är att de ska få komma hem under natten mot
Det har gått ett och ett halvt år sedan hon gjorde sitt sista lopp. En 23 år lång simkarriär var över och Therese Alshammar, 40, skulle börja leva familjel
För ett år sedan blev Sarah Dawn Finer mamma för första gången. Men förutom bebislyckan har det senaste året inneburit både fysiska och psykiska påfrestnin
Han lekte med sin hund som han alltid brukade göra. Men det slutade i en katastrof som kostade honom flera kroppsdelar – och gjorde honom vanställd för all
Den kända komikern Nour El Refai dömdes 2007 för sexuellt ofredande efter att ha blottat brösten för en man i Humlegårdsparken i Stockholm. Brottet begicks
SVD Top 5 Articles
Klarar du de här orden så dansar du igenom högskoleprovets orddel. Här kan du testa dig på de enskilt svåraste uppgifterna senaste sex åren – med de sex ord som flest provtagare föll på i höstas som inledning. 78 procent gick exempelvis bort sig på ”utblottad”.
”Skilsmässor lockar fram det sämsta hos människor.” SvD har samlat reaktionerna på Horace Engdahls text i Expressen, där han totalsågar Sara Danius och skriver att hon är den sekreterare sedan 1786 ”som har lyckats sämst med sin uppgift”.
Reaktionerna är starka sedan Sara Danius har lämnat sin post i Svenska Akademien. Här är några av de som tyckt till offentligt.
Det är stora löneskillnader mellan landets myndigheter. Regeringen höjde nyligen lönerna för drygt 130 generaldirektörer och toppchefer – läs och se vilka 11 som har allra högst lön.
Från underjordisk företeelse till närmast en filial för Svenska Akademien. Så gick det till när kretsen kring Jean-Claude Arnault och hans kulturscen Forum tog plats i högkulturens centrum. Än i dag, när Svenska Akademiens självrannsakan blivit till en bitter strid, är de så kallade Forumflickorna rädda för repressalier.
DN Top 5 Articles
Rubeln faller och oligarkernas tillgångar krymper. För första gången har USA lyckats skada Putineliten grundligt.
Åklagare i Los Angeles har inlett en utredning av de sexövergreppsanklagelser som riktas mot skådespelaren Kevin Spacey, uppger en talesman för åklagarämbe
I dag är det fredagen den trettonde, en skrockladdad skräckdag för alla olyckskorpar. Filmfredag listar de mest havererade filmerna i historien.
Turerna i giftmordsförsöket i Storbritannien fortsätter.
I ett tal erkänner Donald Trump att han har hittat på information under ett möte med Kanadas premiärminister Justin Trudeau.
På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Foto: Shutterstock
Så här ska Youtube konkurrera med TV på allvar