Keymetrics

Den sanna historien bakom Facebook-skandalen och Cambridge Analytica

Journalisten Matthew Hindman har intervjuat mannen bakom analysprojektet som blev en skandal, Aleksandr Kogan. I artikeln får du lära dig om vad som egentligen hände och hur Aleksandr lyckades ta fram avancerade analysmodeller med data från Facebook.

Det visar sig att Aleksandr Kogan som tagit fram den kritiserade modellen faktiskt skapat den på samma modell som används av Netflix för att rekommendera filmer. Att det sedan blev en jätteskandal efter Trumps vinst i USA och en massa andra osannolika händelser blev en överraskning för teamet som ville visa sin kunskap med matematisk sannolikhetslära och modellering.

Här kan du läsa hela artikeln som är ganska lång, men mycket intressant.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Fotbollsarena
Så maxar du fotbolls-EM 2020 på plats