Keymetrics

Adobe satsar på röststyrning – köper startup som utvecklar rösttjänster

Adobe har köpt ett start-up-företag inom röststyrning så att man inom en snar framtid skall kunna integrera det i deras AI-assistenter, så att man skall kunna styra med rösten istället för tangentkommando.

Adobe – som bland annat är känt för Photoshop, Illustrator och Flash – har lagt vantarna på den New York-baserade startupen Sayspring, som jobbar med utveckling av röstbaserade gränssnitt.

Adobe köper upp Sayspring för att man skall kunna integrera AI-assistenter som Alexa eller Google Assistant in sina produkter.

Adobe har kommenterat uppköpet i ett pressmeddelande

”Vi är på väg bortom tangentbord och mus och även pekskärmar för att istället använda någonting långt mer naturligt – vår röst – för att interagera med teknologi. Röstteknologin är på snabb frammarsch och vi tror starkt på att den behöver bli en del av Adobes portfölj i framtiden”

Hur mycket Adobe har betalat för Sayspring rapporteras inte.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Större individfokus även inom B2B-marknadsföring