Keymetrics

Slack utmanaren Google Hangouts integreras nu i G Suite

Google lanserar Hangouts Chat den här veckan, en tjänst som låter användare meddela varandra privat eller i grupp när man samarbetar i olika projekt.

Hangouts Chat presenterades först i mars förra året, men hittills har den bara varit tillgänglig för företag som är inskrivna i Googles Early Adopter Program. Nu är det öppet för alla användare som anmält sig till G Suite, Googles programvara för företag som inkluderar Gmail, Google Dokument, och alla andra funktioner som är kopplade till den.

Hangouts Chat är en stor del av Googles strategi för affärskommunikation. För företag som redan betalar för G Suite-verktyg, kan Hangouts Chat vara ett attraktivt alternativ till Slack eftersom det kommer att inkluderas för varje G Suite-abonnent utan extra kostnad. Det är också tätt integrerat med alla andra G Suite-appar.

Med uppdateringar som presenterades idag till Hangouts Chat kan användarna ladda upp objekt från Drive, samarbeta i Dokument (likt Word), Räkne-Ark (likt Excel) eller skapa gemensamma Presentationer (likt PPT) och hålla gruppvideoschatter i Hangouts Meet. De med administratörsuppgifter kan också arkivera, exportera och spara chattdata med hjälp av det integrerade Vault-programmet.

Google lovar också att Hangouts Chat ska använda företagets AI-tjänst för att effektivisera arbetsflödena. Hangouts Chat kommer att innehålla 25 bots som kommer att hjälpa till med organisation, produktivitet och till och med meditation och mindfulness. En bot som heter @Drive varnar dig när du lägger till i en fil, när kommentarer görs eller när personer begär tillgång till dina dokument. @Meet bot integreras med Google Kalender för att planera möten. Google säger att användare även kan bygga botintegrationer på toppen av chatt också om de vill.

Hangouts Chat är kompatibel med den vanliga Hangouts-appen och kommer att fungera med användarnas befintliga kontakter. Den stöder 28 språk, och är tillgänglig via en webbläsarklient samt fristående appar på iOS och Android.

Vid sidan om lanseringen av Hangouts Chat gör Google också några mindre uppdateringar till andra G Suite-produkter. Dess ”Quick Access” -filväljare kommer nu att vara tillgänglig direkt i Google Dokument och Google Kalender kommer att använda maskininlärning för att välja det bästa mötesrummet. Kalenderfunktionen kommer att finnas tillgänglig ”under de kommande månaderna.”

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
3 digitala specialister tycker till om framtiden – de 5 viktigaste spaningarna för 2016