Keymetrics

Nu kan du mäta effekten av dina videoannonser på Facebook och Instagram med Meetrics

Nu kan du få tredjepartsmätningar för video från världens ledande mobila annonsplattformar, Facebook och Instagram med Meetrics. Så att du får mer tillförlitlig statistik för annonsmätningarna.

Meetrics har integrerat en ny funktion i sin Ad Verification-lösning som gör det möjligt för annonsörer att mäta videovisningar på Facebook och Instagram. Lösningen, som fungerar i både desktop och mobil miljö, gör att användaren kan mäta videoannonser i kampanjer på sociala medier samtidigt som datan verifieras från tredjeparten Meetrics.

Viewability-lösningen går i linje med rekommendationerna från det amerikanska branschorganet US Media Rating Council – MRC. Det innebär att minst 50 procent av videoannonsen måste synas i minst två sekunder. Men det går självklart att ställa in gränssnittet efter de mått som man vill ha för sina kampanjuppföljningar.

Genom att utöka funktionerna i Viewability Verification-lösningen kan annonsörer nu få verifierad data med insikter om hur annonskampanjerna på Facebook och Instagram fungerar. Användarna får rapporterna från Meetrics gränssnitt ADAM som vanligt.

“Vi har sett att fler och fler efterfrågar möjligheten att kunna mäta videoannonser på Facebook och Instagram och för oss är det väldigt viktigt att våra användare har rätt verktyg när det handlar om annonsstatistik”, säger Jonas Jonsborg, Sverigechef på Meetrics. ”Den nya lösningen hjälper också branschen i stort att bli mer transparent och det tjänar alla aktörer på”, avslutar Jonas.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Republiken kombinerar digital marknadsföring och management