Keymetrics

Du undviker att bli spårad om du använder Firefox nya tilläggsprogram

Många skandaler har uppstått på sistone om hur Facebook samlar in data om sina användare. Nu har Mozilla lanserat ett program som tillåter dig att surfa utan att du behöver oroa dig längre. Programmet heter Facebook Container och döljer din internetsökning för Facebook.

Efter att du har lagt till programmet i din Firefox-browser kommer ett blått fönster synas på din skärm. I den kan du surfa fritt utan att Facebook kan spåra vilka sidor du söker dig till.

Mozilla medger dock att programmet inte hade hjälpt mot Cambridge Analytica-skandalen då det skedde direkt på Facebooks plattform. Även om det inte hade hjälpt just då, är det betryggande att veta att andra företag uppmärksammar problemet och skapar alternativa lösningar för oss användare.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Två ägg diskuterar: Kakor är inte detsamma som räckvidd