Keymetrics

Videomarknadsföring funkar galet bra – Så här gör du om du vill publicera video på LinkedIn

LinkedIn native video har funnits tillgänglig sedan augusti 2017. Nu kan du skapa eller ladda upp video direkt till LinkedIn-appen via telefonen eller via din dator.

Läs mer om lanseringen här: Introducing LinkedIn Video: Show Your Experience and Perspective

Det är inte alla som har koll på hur man publicerar video på LinkedIn så vi ger dig en snabb guide hur du kommer igång.

Kort introduktion om varför skall man publicera video

Video upptar allt mer av användarnas tid och vill man nå fram i bruset måste man ha en online-video-strategi. Video har alltid fungerat bra på LinkedIn men det har inte funnits möjlighet att lägga upp och sända live tidigare så man har lagt upp klipp från YouTube som man har länkat ut från LinkedIn, de vill givetvis behålla alla användare i nätverket så därför lanserade de en egen tjänst. YouTube-användare har alltid delat med sig av sina videoklipp så att man skall kunna titta på det på en dator – Facebook tiltade formatet för att sätta mobilen i framsätet när man skulle publicera video hos dem.

Nu har även LinkedIn hoppat på videotåget där man kan köra Live eller publicera video som man har producerat och redigerat.

Här är LinkedIn videofakta som du behöver veta innan du publicerar

– Videor kan vara mellan 3 sekunder och 10 minuter långa
– Du kan välja mellan att publicera i vertikalt eller horisontellt läge
– LinkedIn beskärar vertikal video till en kvadrat i flödet. Klicka och den expanderar för att fylla mobilskärmen
– Horisontell video visas i sin helhet i feed på datorn
– LinkedIn Native videor spelas upp tyst. Liksom Facebook måste folk klicka för att få ljud
– Det finns ingen inbyggd bildtextning än så du måste lägga till bildtext i dina videoklipp innan du publicerar om du vill lägga till undertexter

Så här skapar du eller laddar upp en video via mobilappen på LinkedIn

Öppna din app. Klicka på videokameraikonen i rutan uppe i högra hörnet där du brukar skriva in dina texter. Välj ”skapa” eller ”ladda upp” och välj en video som du vill ladda upp eller sätt igång och fina och ladda upp.

Lägg till en bildtext. Kom ihåg att alla inte kommer att lyssna på ljudet så använd din bildtext för att beskriva vad du säger i videon så att man vill lyssna.

Det är en bra idé att ställa en fråga i början av din video som du sedan svarar på, denna fråga kan du även lägga i bildtexten. Om du får personer i ditt nätverk att svara får du automatiskt större organisk spridning och du når fler LinkedIn-användare. Det är ett bra sätt att expandera ditt meddelande bortom dina egna kontakter. Om du lyckas få andra att namntagga sprids det ännu i nätverket.

Så här laddar du upp LinkedIn-video med din dator

Du kan ladda upp video från din dator på LinkedIn, men du kan inte skapa dem med datorn (än).

Klicka på videoikonen i rutan Statusuppdatering och välj den video du vill publicera.

Vad kan du använda LinkedIn video till?

LinkedIn Native video är ännu i utvecklingsstadiet. Många experimenterar fortfarande, så vår rekommendation är att du börjar testa för att se vad som fungerar bäst för er.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
De viktigaste trenderna för den digitala annonsbranschen 2016