Keymetrics

Poddmarknaden växer, lär dig allt om hur du skapar en digital ljudstrategi

Enligt senaste Orvesto (2017:3) lyssnar 3,58 miljoner per månad och 1,8 miljoner per vecka på poddar och tillväxten i lyssnade växer i rasande takt och mediet når fler användare för varje månad som går.

Alla nya medier skapar nya möjligheter till annonsering. Just poddcasts är ett otroligt bra media att få tid med sin målgrupp i en ny spännande mediekanal där man kan välja vilka poddar som har en stark affinitet med ditt varumärke och dina produkter och tjänster.

För att bringa lite ljud i hur man kan planera sina mediekampanjer utifrån räckvidd, som är grunden i all medieplanering, har KIA-index – som drivs av Sveriges Annonsörer – skapat den nya tjänsten Poddindex med granskade och validerade siffror för alla poddar från Sveriges Radio, Acast, Bauer Media och MTG Sverige.

Vill du lära dig allt om poddar. Du får veta vilka som lyssnar, hur man skapar en bra historia och hur nya Poddindex fungerar samt hur du kan sätta en bra ljudstrategi i din medieplanering.

Om seminariet som är den 20 mars hos Sveriges Annonsörer

 

Introduktion

  • Vilka är det som lyssnar på poddar
  • Poddmarknaden växer, så många lyssnar
  • Storytelling, vilka format fungerar bättre än andra

Poddindex

  • Bakgrunden till Poddindex, varför behöver vi en gemensam mätningsmetod
  • Lyssningar vs räckvidd, hur ser mätstandard ut för att vi skall få fram korrekta siffror
  • Poddindex betydelse för marknaden och hur kan man använda siffror för räckvidd
  • Certifieringen, hur blir jag som poddägare certifierad i Poddindex

Framtiden

  • Hur fortsätter arbetet framåt med Poddindex
  • Ljudetmediets framtid, vad har man för ljudstrategi

Seminariet arrangeras av Sveriges Annonsörer och det inleds med frukostmingel klockan 08:45. Seminariet börjar klockan 09:00 och slutar senast 10:00. Kan du inte vara på plats kan du följa det via en livesändning på SvA Facebooksida.

Du kan anmäla dig här

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Öl är väl inte digitalt?