Undersökningsföretaget YouGov ska hjälpa digitala annonsörer med styrning av annonser

Undersökningsföretaget YouGov ska ta sig an digitala annonsörer med tjänsten Direct.

För att vinna mark i den digitala annonsvärlden har YouGov utvecklat tjänsten Direct. Med den kan annonsörer använda blockkedjeteknik för att verifiera data mellan konsumenter och annonsörer. Tanken här är att förhindra fraud och göra det möjligt för YouGovs panelister att på ett tryggt sätt dela data med varumärken och annonsörer.

Varumärken och annonsörer som får tillgång till data från panelisterna kan sedan använda den för att optimera så kallad ad targeting (målgruppstyrning av annonser).

YouGovs plattform Direct lanseras under 2019.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Robotjournalisten är nu nära – Alibaba har knäckt koden