Keymetrics

Nu får 5.000 nordiska e-handlare tillgång till Apple Pay

Apple Pay lanserades förra året i Norden, men ännu så länge har mycket få betalningsaktörer implementerat tekniken i sina system. Nu meddelar onlinebetalningsfirman Clearhaus att de inför stöd för Apple Pay, vilket innebär att 5.000 nordiska e-handlare nu kommer ha tillgång till den nya betalningsmetoden.

När Apple Pay lanserades började den ganska omgående fungera i vanliga fysiska butiker. Däremot krävde e-handlare att deras leverantör av betalningslösningar gjorde en uppdatering i sina system. En av de som tidigt gjorde nödvändiga ändringar var storbanken Nordea, som fortfarande är den enda banken i Norden som har stöd för Apple Pay.

Utöver Nordea har även ST1 och Edenred ( som äger Rikskuponger) stöd för Apple Pay. Nu sällar sig alltså det danska bolaget Clearhouse till skaran som hanterar den nya betalningslösningen. Idag använder ca 5.000 e-handlare i Norden sig av betalningslösningar från Clearhouse, dessutom finns ett flertal butiker i Storbritannien och Irland. Att ha flera olika sätt att kunna ta betalt när konsumenter handlar online är kritiskt för att kunna överleva som e-handlare. Med tanke på hur många som har en iPhone i Norden är det därför lite förvånande att så få valt att implementera Apple Pay i sina system. Förhoppningsvis kan Clearhouse nu bana väg för att fler betalningsaktörer gör nödvändiga uppgraderingar till sina system.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Software AG har ny approach för den nordiska marknaden