Instagram vill öka engagemanget med en ny funktion där man kan dela andras inlägg

Instagrams saknar just nu den mest uppenbara funktionen med möjligheten att dela inlägg som man gör på Twitters med en retweet eller Facebooks med delknappar. Men det kommer att förändras inom kort.

Instagram har börjat testa möjligheten dela andras offentliga post till sina egna anhängare via “Stories,”

Instagram håller på att testa en funktion där man skall kunna dela andras offentliga inlägg via Stories genom att trycka på den befintliga delningsknappen som används för att dela inlägget med vänner på Instagrams direktmeddelandefunktion. Ett nytt alternativ gör det möjligt för personer att lägga till inlägget i sin story så att alla som följer dem kommer att kunna se inlägget inom 24 timmar efter det att posten lagts upp.

Det kommer inte något meddelande från Instagram när någon delar sin offentliga post i en Stories i testfasen, vi får se hur det blir när tjänsten lanseras.

Om och när Instagram utökar testet bortom den lilla testgrupp med utvalda användare, kan det öka räckvidden för alla som jobbar med det sociala nätverket. Alla från företag, publicister och influensers kommer troligtvis omfamna denna nyhet och använda den för att öka engagemangen i sitt nätverk på samma sätt som Twitters retweet och Facebooks delningsknappar redan gör.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Ny sammanställning visar att amerikanska shoppingtraditioner ökar i Norden