Hjälp oss att fortsätta driva Sveriges bästa nyhetsplats för digitala marknadsförare. Donera här

Google släpper igenom förbjudet innehåll trots att man säger motsatsen

En tidigare anställd på Google avslöjar att man trots hård riktlinjer för vad som är tillåtet ofta struntar i det till förmån för att tjäna sina pengar.

Den anställde som jobbade på kontoret i Dublin berättar till The Times att cheferna ofta sa att de skulle tillåta innehåll trots att de tydligt bröt mot riktlinjerna. Det gällde då innehåll som var på ryska eller arabiska. Arbetaren som var från Italien förstod inte texterna men kunde se på annonsinnehållet att det bröt mot riktlinjerna.

Google säger att de har över 10.000 arbetare som modererar innehåll 24/7. Det handlar om våld, barnmisshandel och mer som syns i annonser på Googles söknätverk eller på Youtube.

Det är intressant att läsa hur det egentligen går till bakom kulisserna hos sökjätten. Att man fått kritik för innehåll och sedan försöker lösa det med att anställa personal räcker inte. Det verkar som att Google även behöver förstå allvaret i sprida innehåll som våra samhällen bedömer vara omoraliska eller bryter mot lagen.

Här kan du läsa hela artikeln och kommentarer från den tidigare anställda på Google.

Mikael Karlsson

Redaktör & Digitalspecialist

Dagensanalys.se

Analys, Digitala Medier och Marknadsföring är tre områden som jag brinner för. Här på Dagensanalys.se kan jag förena dem till insikter som jag publicerar. Tveka inte att dela dina egna insikter med mig genom att skriva till vår redaktion.

Läs mer om

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>