Hjälp oss att fortsätta driva Sveriges bästa nyhetsplats för digitala marknadsförare. Donera här

Facebook drar igång tv-nyheter

Inom sektionen ”Watch” tänker Facebook satsa på tv-nyheter som breaking news och ”hard news video”.

Förutom att vara en destination för användare som vill titta på nyheter ska Facebook även kunna visa upp breaking news. Innehållet är redan ute på test bland en handfull användare (några hundra tusen).

Hur Facebook ska tjäna pengar är uppenbart. De kommer att sälja annonsplatser i sina nyhetssändningar. Vad publicisterna som faktiskt skapar nyheten kommer att tjäna är ännu oklart. Även hur Facebook tänker fånga användarna i flödet och få dem att klicka in på Watch är oklart.

Men Facebook vet att en de sakerna som lockar till interaktion bland användarna är nyheter. Om de kan centralisera tittandet på tv-nyheter så kan de också utveckla affären vidare och öka sina annonsintäkter.

Bakom avslöjandet finner vi chefen för nyhetssamarbeten på Facebook Campbell Brown som talade under en konferens arrangerad av Recode Media.

Redaktör & Digitalspecialist

Dagensanalys.se

Analys, Digitala Medier och Marknadsföring är tre områden som jag brinner för. Här på Dagensanalys.se kan jag förena dem till insikter som jag publicerar. Tveka inte att dela dina egna insikter med mig genom att skriva till vår redaktion.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>