Dina medarbetare har du bara till låns – Behandla dem väl så får du låna dem lite längre

Det finns olika ledartyper, de som motiverar och engagerar sina medarbetare och de som vill visa auktoritet och sätta press på sina medarbetare så att de skall jobba hårdare. Gissa vilket som ger bäst resultat?

Har man roligt på jobbet brukar resultaten ofta bli bra och går det bra har man dessutom roligt, en positiv spiral helt enkelt

Har man däremot en chef som hela tiden säger att det man gör inte räcker till och man hela tiden borde göra mycket mer, då brukar motivationen sjunka och med sämre motivation får man per automatik sämre resultat.

Varför satsar inte fler chefer på det enkla att varje dag ge sina varje medarbetare beröm om de har gjort något bra?

En färsk studie från Gallup visar att chefer är dåliga på att motivera sina medarbetare att göra ett bra jobb. Ökar man motivationen bland medarbetarna förbättrar man kvaliteten på arbetet och får en bättre produktivitet samt har lättare att nå sina affärsmål.

Låt oss titta lite på Gallups resultat:

– Endast 2 av 10 anställda håller med om att man hanterar det man gör på ett sätt som motiverar dem att göra ett bra arbete.
– Bara 30 procent av de anställda håller med om att deras chef involverar dem i att sätta upp mål för verksamheten…
– För de chefer som involverar medarbetarna i att sätta upp mål är sannolikheten 3,6 gånger större att man skall nå dem.
– Var fjärde – 26 procent – av medarbetarna håller med om att feedbacken de får hjälper dem att göra ett bättre arbete.
– Bara var femte – 21 procent – av de anställda är håller med om att det man mäter är något som går att uppnå.
– Endast 14 av medarbetarna håller med om att det man mäter inspirerar dem att förbättra sitt dagliga arbete.

Resultatet av dåligt ledarskap?

Gallup uppskattar kostnaden för ett dåligt ledarskap med påföljande förlorad produktivitet för de anställda i USA som inte är engagerade till någonstans mellan 960 miljarder dollar till 1,2 biljoner dollar per år.

Det är kanske hög tid för chefer att börja motivera sina medarbetare!

Så här länge stannar medarbetarna på Facebook, Google och Apple

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Podden: 5 tips för hur du maximerar din Google Analytics